На 17 май в Свищов се състоя празнично шествие,

...
      На 17 май в Свищов се състоя празнично шествие,
Коментари Харесай

85 години от основаването на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов

      На 17 май в Свищов се състоя празнично шествие, част от тържествата на  Стопанска академия „ Д. А. Ценов “, отдадени на 85-годишнината от основаването на висшето образователно заведение и 110 години от дарението на Димитър Апостолов Ценов.

Като израз на бездънен реверанс пред великодушното и благородно дело на Дарителя, тържествата стартираха с церемониален парад по поднасяне на цветя на паметника му, пред Ректората. След това, с празнично шествие ректорът на Академията проф. Марияна Божинова, академичната общественост, представители на общинското управление, в лицето на кмета на община Свищов доктор Генчо Генчев, зам.-кмета доктор Станислава Стоянова и шефа на дирекция „ Култура и културно завещание “ Росен Маринов, посетители и поданици на града изминаха целия път от свищовската Алма матер до манастира „ Св Св. Петър и Павел “, където бе отслужена панихида на гроба на Димитър Ценов.

По мотив кръглите годишнини, в празничния ден следва тържествено събрание-концерт „ 85 години Стопанска академия „Д. А. Ценов “ – Свищов “, който ще се състои от 17.00 часа в ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР